Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل زمین شناسی گیلان با اشاره به اینکه از ابتدای امسال بالغ بر ۲۰ زمین لرزه برخی شهرهای استان را لرزانده، گفت: رعایت اصول ایمنی و مهندسی در ساخت سازه‌ها همچنین آموزش همه جانبه‌ جهت آمادگی در برابر رخداد این پدیده طبیعی تنها راه کاهش خسارات ناشی از زمین لرزه است.

مسلم امانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه استان گیلان در ایالت لرزه زمین‌ساختی البرز واقع شده، اظهار کرد: این ایالت، از نظر لرزه‏خیزی یکی از جنباترین ایالت‌های ایران زمین بوده و در گذشته زمین لرزه‌های بزرگی در آن روی داده است که از آن جمله می‌توان به زمین لرزه ۳۱ خردادماه ۱۳۶۹ رودبار با بزرگای ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال بالغ بر ۲۰ زمین لرزه با بزرگای بیش از دو در مقیاس امواج محلی(MN) برخی شهرهای استان گیلان را لرزانده است، افزود: از این تعداد زمین لرزه چهار رخداد لرزه‌ای با بزرگای بیش از چهار به وقوع پیوسته است.

امانی تصریح کرد: از این چهار مورد می توان به زمین لرزه ۲۴ خرداد جیرنده با بزرگای ۴.۶، زمین لرزه ۱۲ تیر لنگرود با بزرگای ۴.۳، زمین لرزه ۳۱ تیر ارده با بزرگای ۴.۱ و زمین لرزه ۲۱ مرداد رضوانشهر با بزرگای ۴.۳ اشاره کرد.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان با اشاره به اینکه مرکز زمین لرزه‌های ذکر شده پیرامون گسل‌های فعال جیرنده، رودبار، خزر، ارده، نیکی و آستارا قرار گرفته است، تاکید کرد: این رخدادهای لرزه‌ای می‌توانند به سبب جنبش این گسل های فعال باشند.

وی گفت: رخداد زمین لرزه‏های تاریخی و دستگاهی همچنین وجود گسل‏های فعال در گستره استان گیلان، همه نشان از لرزه‏خیزی بالای این استان و قرارگیری آن در زمره مناطق پرخطر از نظر مخاطرات لرزه‏ای دارد که انجام مطالعات لرزه‌خیزی در محدوده استان را حائز توجه می‏کند.

امانی با تاکید بر اینکه رخداد این زمین لرزه‌ها می‌تواند هشداری باشد تا خاطره تلخ زمین لرزه رودبار را به فراموشی نسپاریم، افزود: همیشه رخداد زمین لرزه‌های بزرگ در استان گیلان دور از انتظار نیست و از این‌رو ضروری است تا همیشه برای مقابله با این رخداد طبیعی آماده باشیم.

مدیرکل زمین شناسی گیلان تصریح کرد: شناسایی هرچه بهتر گسل‌ها به عنوان سرچشمه‌های لرزه‌زا و رعایت اصول ایمنی و مهندسی در ساخت سازه‌ها و بناها همچنین آموزش همه جانبه‌ جهت آمادگی در برابر رخداد این پدیده طبیعی تنها راه کاهش خسارات ناشی از زمین لرزه است.

وی یادآور شد: اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان در راستای وظایف سازمانی خود تهیه نقشه گسل‌های فعال استان را در دست تهیه دارد که می‌تواند اطلاعات مفیدی در راستای انجام اقدامات لازم قبل از بحران را در اختیار ارگان های مرتبط قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان زمین شناسی زلزله گسل زمین لرزه گسل های فعال زمین لرزه ها استان گیلان بزرگای ۴ گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عابد بیان کرد: بیشتر شهرهای استان همدان دارای آب و هوایی سرد ونیمه خشک، با تابستانی معتدل و زمستانی سرد و دارای فصول کوتاه در بهار و پاییز است و از نظر بارش به دو فصل خشک و تر تقسیم می‌شود.

وی افزود: به طور میانگین بارش‌های ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان از نیمه آبان شروع شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه می‌یابد. به عبارتی می‌توان گفت که در پنج ماهه خرداد لغایت مهر حدود ۸% و در ۷ ماهه آبان لغایت اردیبهشت ۹۲% خود را دریافت می‌نماید.

عابد بیان کرد: میانگین بارش بلند مدت سال زارعی (ابتدای مهر لغایت ۳۱ شهریور) استان همدان برابر با ۳۴۰ میلی‌متر و برای ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان این عدد برابر با ۳۱۲ میلی‌متر است. از ابتدای سال زارعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تا کنون مقدار بارش استان به مقدار ۳۳۵ میلی‌متر رسید که ۲۳ میلی‌متر بیشتر از بلند مدت و ۱۱۷ میلی‌متر بیشتر از سال زارعی قبل ثبت شده است. این شرایط برای شهرستان همدان ۶۶ میلی‌متر بیشتر از بلند مدت و ۱۵۸ میلی‌متر مشاهده شده است. ۲۸ میلی‌متر از افزایش بارش نسبت به بازه مدت در بازه زمانی مربوط به ۵۰ روز اخیر بوده است. بین شهرستان‌های همدان بیشترین افزایش بارش در شهرستان‌های نهاوند، همدان، ملایر و تویسرکان می‌باشد هر چند شهرستان‌های رزن، درگزین و اسدآباد هنوز به بارش نرمال نرسیده‌اند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال زارعی تاکنون بیشترین بارش ایستگاهی در ایستگاه‌های پایش هواشناسی استان از ۷۳۱ میلی‌متر ایستگاه بارانسنجی تاریک دره نهاوند و کمترین آن در قهورد شهرستان کبودرآهنگ ثبت شده است.

کد خبر 6100023

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ویدیو/ طرز تهیه ماهی دودی؛ چاشنی غذاهای محلی گیلان
  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • پخش شب آوا از شبکه باران