Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:02:57 GMT

نقشه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سنگر گیلان تهیه شد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۹۳۷۱

نقشه زمین‌شناسی زیست‌محیطی سنگر گیلان تهیه شد

 مسلم امانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تهیه این نقشه با  نمونه برداری از خاک ، رسوبات و آب رودخانه صورت گرفته است، افزود: هدف از تهیه این نقشه تعیین غلظت عناصر اصلی و فرعی، تهیه و ترسیم نقشه های فراوانی عناصر، مدل‌سازی و تعیین محیط های با ریسک خطر بالا از لحاظ شاخص های زیست محیطی .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مقایسه نتایج با استانداردهای زیست محیطی در دنیا، نمایاندن هرگونه پیامد زیست محیطی زیان‌بار حاصل از غلظت عناصر سمی و فلزات سنگین و ارزیابی زیست محیطی اثرات مستقیم و غیرمستقیم وجود عناصر برریسک سلامت افراد را از دیگر اهداف تهیه این نقشه دانست و گفت: منطقه سنگر ، محل قرار گیری حوضه آبریز دو رودخانه مهم شهر رشت به نام های زرجوب و گوهررود است که  این رودخانه ها از شریان های اصلی شهر رشت بوده و به تالاب انزلی منتهی می شوند.

امانی اظهار داشت: این رود ها به دلیل وجود شهرک های صنعتی در منطقه، عدم توجه به محیط زیست و ورود انواع آلاینده ها در چند سال اخیر به شدت آلوده شده اند و این آلودگی آثار زیست محیطی بارزی بر منابع آب و خاک شهرستان رشت و اطراف آن گذاشته است.

رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت ازشریان‌های اصلی شهر رشت هستند که به تالاب انزلی منتهی می‌شوند. این دو رود که در گذشته از رودهای زیبا، تفریحی و دیدنی این شهر بودند؛ امروز به کانال انتقال فاضلاب تبدیل شده‌ و غرق در آلودگی است و به عنوان معضلی زیست محیطی، نگرانی اجتماعی را دامن زده اند.

وی ادامه داد: این پروژه با هدف معرفی آلاینده های زیست محیطی با منشا ژئوژنیک و آنتروپوژنیک در خاک و آب منطقه اهمیت بسزایی در شناسایی عوامل خطر ساز برای سلامت محیط زیست و ساکنان منطقه داشته و نقش مهمی در برنامه ریزی های کوتاه مدت و دراز مدت استانی ایفا خواهد کرد.

وی گفت: فاز اول این پروژه با نمونه برداری از محیط های جنگلی( انبوه و متراکم)، کشاورزی( شالیزار و باغ چای)، مناطق شهری، مناطق صنعتی و بستر رودخانه انجام شده و به زودی فاز دوم آن آغاز خواهدشد.
 سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین باختری (گیلان) اما خواستار همکاری دستگاههای اجرایی و متولیان امر در استفاده از داده های تولید شده در پروژه های این اداره کل جهت حفظ و نگهداری محیط زیست علی الخصوص در استان گیلان به عنوان یکی از استان های سبز کشور شد.

برچسب‌ها رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان رشت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۹۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رفع مشکل آلودگی هوای اراک به اقدام و حمایت صنایع این استان نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی‌آبادی صبح امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی اظهار کرد: برای رفع مشکل آلودگی هوای اراک باید منشأ آلودگی رفع شود و در مرحله بعد ترمیم و ممانعت از انتشار مجدد آن مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه با افتخار اعلام می‌کنم که طرفدار و حامی محیط زیست هستم افزود: فعالیت صنایع نباید نابودی محیط زیست را به دنبال داشته باشد، رفع مشکل آلودگی هوای اراک به اقدام و حمایت صنایع این استان نیاز دارد.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: صنایعی که آلودگی زیست‌محیطی دارند باید نواقص را رفع و آلودگی‌های زیست‌محیطی را برطرف کنند. توسعه پایدار و فعالیت‌های صنعتی باید با الزامات زیست‌محیطی همراه باشد.

علی‌آبادی با بیان اینکه اراک شهری استراتژیک از نظر تنوع تولیدات صنعتی است، اضافه کرد: این شهر طی سال‌های اخیر گرفتار حصار آلودگی هوا شده است که برای رفع این مشکل، برنامه‌ریزی و همکاری‌های برون‌بخشی نیاز است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون هوای پاک، مسئولیت همه بخش‌ها و سازمان‌ها در زمینه کاهش آلایندگی‌ها در بخش‌های مختلف خودرویی و صنایع مشخص شده است.

وی ادامه داد: اقداماتی که باید هریک از دستگاه‌های ذی‌ربط در خصوص کاهش و مقابله با آلودگی هوا انجام دهند مشخص است و سازمان محیط‌زیست به‌عنوان ناظر و ضابط قضائی باید بر نحوه اجرای قانون توسط دستگاه‌های مختلف را نظارت کند.

به گزارش ایمنا، در این نشست، مسائل و مشکلات صنایع مطرح شد و وزیر صمت دستورات لازم را در خصوص مواردی از جمله بدهی بانکی، اختلاف یک شرکت با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مسئله زیست‌محیطی یکی از شرکت‌های خصوصی، تعیین تکلیف تعهدات این شرکت و دیگر مسائل مربوط به موانع تولید صنایع حاضر در نشست را اتخاذ کرد.

حضور در سی‌ودومین همایش سالانه بین‌المللی مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی اراک، دیدار با فعالان اقتصادی استان مرکزی و بازدید از شرکت دانش‌بنیان انرژی صنعت خاورمیانه از برنامه‌های سفره یک روزه علی‌آبادی به اراک است.

کد خبر 751435

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد