Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسوول موسسه سنجه سامانه گیلان از تدوین نخستین نقشه مهندسی فرهنگی بخش خمام با چشم انداز ۱۶ ساله خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حامد اسدالله‌زاده ظهر امروز در مراسم انعقاد قرارداد نقشه مهندسی فرهنگی بخش خمام در دفتر امام جمعه با بیان اینکه در حوزه کارهای فرهنگی نباید هیچ‌‌گونه موازی‌کاری انجام شود، اظهار کرد: بنا به فرموده مقام معظم، حوزه فرهنگ، روح حاکم بر تمام فعالیت‌های اجتماعی است ولی نباید در این حوزه هیچ گونه موازی کاری را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش دستگاه‌های متولی در اجرایی شدن برنامه‌های تعیین شده فرهنگی در کشور گفت: دستگاه‌های متولی در حوزه فرهنگ باید انسجام خود را حفظ کنند لذا لازمه تحقق این امر این است که دستگاه‌ها وظایف خود را متناسب با افق‌های تبیین شده در سندهای بالادستی به طور کامل بداند و به آن عمل کند.

امام جمعه بخش خمام با اذعان به اینکه نقشه جامع فرهنگی خمام توسط موسسه فرهنگی سنجه سامانه گیلان طراحی شده است، تصریح کرد: در این پروژه بنا است تا وضعیت فرهنگ موجود در بخش خمام مورد پایش قرار گرفته و وضعیت مطلوب عملکردی دستگاه‌های متولی حوزه فرهنگ در این بخش نیز تبیین شود.

اسدالله زاده سند فرهنگی بخش خمام را صرفا یک پژوهش ندانست و بیان کرد: این پروژه نقشه راه و اقدامی را برای تمام دستگاه‌های متولی حوزه فرهنگ ترسیم کرده و بعد از مدتی در کتابخانه قرار نمی‌گیرد.

مسؤول موسسه فرهنگی سنجه سامانه گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه تمام ارگان جامعه باید به حوزه فرهنگ توجه جدی کنند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکید بسیاری زیادی در خصوص توجه به مسائل فرهنگی تاکید دارند به همین دلیل امروز همه مسائل کشور مرتبت از مسئله فرهنگ است‌.

سید محمد محمدی با اشاره به تصویب طرح نقشه فرهنگی کشور در سال ۹۲ افزود: مقام معظم رهبری در دوهه اخیر تاکید فراوانی بر مسئله فرهنگ داشتند که همین امر منجر به تصویب طرح نقشه فرهنگی در سال ۹۲ شد.

وی با قدردانی از تلاش و فعالیت جوانان نخبه گیلانی در حوزه فرهنگ بیان کرد: متأسفانه فعالیت جدی برای اجرایی شدن طرح نقشه فرهنگی کشور وجود ندارد که جای بسیار نگرانی دارد ولی جوانان نخبه استان گیلان به صورت جهادی در حال فعالیت در این حوزه بوده و در این راستای ۳۶ مرکز رصدنمای جهانی را بررسی کرده و پروژه‌های فرهنگی در حال اجرا در سراسر جهان را نیز مطالعه نمودند.

مسؤول موسسه سنجه سامانه گیلان با اشاره به آخرین وضعیت اجرایی شدن طرح تدوین نقشه مهندسی فرهنگی رشت گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از این پروژه اجرا شده است ولی باید تمام بخش‌های استان گیلان تدوین شود.

محمدی با بیان اینکه بخش خمام نخستین بخش شهرستان رشت است که برای آن نقشه مهندسی فرهنگی تدوین می‌شود، افزود: بنا است تا در این پروژه سند چشم‌انداز فرهنگی ۱۶ ساله خمام تدوین شود.

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ مهندسی فرهنگی فرهنگی گیلان نقشه مهندسی فرهنگی دستگاه های متولی نقشه فرهنگی حوزه فرهنگ اجرایی شدن بخش خمام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش هنر بر پیکر جنگ‌زده یمن

کارشناس حوزه ادبیات عرب گفت: سال‌ها جنگ نتوانسته است یمنی‌ها را از فضای فرهنگ و هنر دور کند و ما شاهد این هستیم که این کشور، خالی از نقش هنر نیست. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تا دقایقی دیگر سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور بیش از دو هزار ناشر ایرانی در مصلی تهران کار خود را آغاز می‌کند. بنا به گفته مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه قرار است در این رویداد فرهنگی، 10 ناشر لاتین و 31 ناشر از جهان عرب شرکت کنند.

امسال پس از اما و اگرهای فراوان، یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه معرفی شد. یمن که این روزها پس از طوفان‌الاقصی و عملیات وعده صادق، همواره در صدر اخبار سیاسی و بین‌الملل بوده است، حالا قرار است با شرکت در یک آوردگاه فرهنگی، ظرفیت‌های این حوزه خود را نیز به مخاطبان ایرانی نشان دهد. اما یمن از چه منظری می‌تواند برای نشر ایران جذاب باشد؟ ظرفیت‌ها فرهنگی یمن در چه حوزه‌ای است و جنگ، چه تأثیری بر فعالیت‌های فرهنگی آنها گذاشته است؟

شعر و موسیقی همچنان زنده است

مرتضی حیدری آل کثیر، از فعالان فرهنگی و ادبی، در گفت‌وگویی با تسنیم، با اشاره به ظرفیت‌های کشور یمن در حوزه فرهنگ، ادب و هنر گفت: همواره در این سال‌ها هنر در خدمت فرهنگ و تمدن بوده است. با بررسی جریان‌های هنری و ادبی در این کشور، به این نتیجه می‌رسیم که یمن در سال‌های گذشته شاعران خوبی را به جهان عرب معرفی کرده و در حوزه موسیقی و شعر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است. در این حوزه هم شاعرانی که به جبهه مقاومت اعتقاد دارند، فعال هستند و هم شاعرانی که در موضوعات آزاد آثاری را خلق می‌کنند.

همه برنامه‌های تلویزیون برای نمایشگاه کتاب

او با بیان اینکه در سال‌های گذشته یمن در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی بسیار موفق عمل کرده است، ادامه داد: محتوای تولید شده، محتوایی منطبق با واقعیت و حماسی بوده است؛ چرا که آنها از میدان جنگ و با لمس واقعیت‌ها سخن می‌گویند.

این فعال فرهنگی با اشاره به علاقه یمنی‌ها به زبان فارسی اضافه کرد: در دو دهه اخیر علاقه ویژه‌ای به ایرانی‌ها در میان یمنی‌ها دیده می‌شود. این علقه از سوی فرهیختگان ایرانی نیز قابل ملاحظه است؛ چرا که یمنی‌ها همواره از نظر شجاعت، فرهنگ و اصالت تحسین شده‌اند. یمانی‌ها از منظر رشادت و بینش، تاریخ نورانی دارند؛ جمعی از آنها صحابه پیامبر(ص) بودند، جمعی از یاران امام علی(ع) و امام صادق(ع). از این منظر نمایشگاه کتاب تهران فرصت مناسبی است تا یمنی‌ها و ایرانی‌ها برنامه مشترکی داشته باشند و از این طریق، به تبادل فرهنگ بپردازند.

علاقه یمنی‌ها به زبان فارسی

وی با تأکید بر فعالیت‌های فرهنگی یمن در حوزه ادبیات مقاومت گفت: این موضوع وجه مشترک میان دو ملت ایران و یمن است. از سوی دیگر، یمنی‌ها در سال‌های گذشته به زبان فارسی علاقه نشان داده و اصرار دارند که به این زبان در حوزه موسیقی و سرود فعالیت کنند؛ زیرا به اعتقاد آنها زبان فارسی، زبان مقاومت است و تأثیر بیشتری در فضای مجازی دارد.

این کارشناس ادبیات فارسی و عرب در بخش دیگر صحبت‌های خود به ظرفیت‌های ادبیات مقاومت یمن اشاره کرد و گفت: یمنی‌ها در سال‌های گذشته در این حوزه دست به خلق آثاری کرده‌اند که امیدوارکننده است و گاه ما را از تکرار بازمی‌دارد و راه و مسیر درست را نشان می‌دهد.

ادبیات کودک و فعالیت‌های یمن در این حوزه از دیگر موضوعاتی بود که آل کثیر در گفت‌وگوی خود به آن اشاره کرد. او با اشاره به ظرفیت‌های یمن در این حوزه یادآور شد: یمنی‌ها به تربیت نسل آینده اعتقاد دارند و بر این باورند که روح مقاومت را می‌توان از طریق زبان هنر در وجود نسل جدید کاشت. سال‌ها مواجهه با جنگ، یمنی‌ها را به سمت تقویت هنر، موسیقی و شعر برده است. همانطور که اشاره کردم، یمنی‌ها در تولید محتوا در فضای مجازی فعال هستند، گاه مصاحبه‌هایی از نوجوانان یمنی منتشر می‌شود که با بیانی قوی و زبانی هنرمندانه از مقاومت در این کشور می‌گویند و این نتیجه همین توجه به نسل جدید است. گاه برخی از این گفت‌وگوها چنان تأثیرگذار است که میلیون‌ها نفر آن را می‌بینند و به اصطلاح بازدید بالایی دارد. در نتیجه می‌توان گفت سال‌ها جنگ نتوانسته یمنی‌ها را از فضای فرهنگ و هنر دور کند و ما شاهد این هستیم که این کشور، خالی از نقش هنر نیست.

آل کثیر با بیان اینکه امیدوارم برنامه‌های ترتیب‌داده شده برای حضور میهمان ویژه در نمایشگاه، برنامه‌های نمادین نباشد، افزود: امیدوارم تعاملی میان اهالی فرهنگ دو کشور با برنامه‌ریزی منسجم از سوی دست‌اندرکاران صورت بگیرد تا برنامه‌ها باری به هر جهت نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرهنگ سازی در سبک زندگی و تغذیه سالم نیاز ضروری امروز است
  • نقشه راه هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی در حال تدوین است
  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • نقش هنر بر پیکر جنگ‌زده یمن
  • در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین