Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@09:47:38 GMT

تاریخچه و نقشه جامع شهر لنگرود در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۱۴۱۳

تاریخچه و نقشه جامع شهر لنگرود در ویکی آنا

نقشه جامع شهر لنگرود را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گرشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, لَنگرود (به گیلکی: لٚنگؤرۊد) نام شهری در شمال ایران که در استان گیلان و بین شهر لاهیجان و رودسر قرار گرفته‌است. جمعیت این شهر بر پایه آمار سرشماری سال ۱۳۹۵ برابر با ۷۹٬۴۴۵ نفر (۲۷٬۳۱۸ خانوار) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام لنگرود، برای نخستین بار در سال ۵۱۲ هـ.ق. در متون تاریخی ذکر شده‌است. این سال مصادف با مرگ سلطان محمد پسر ملک شاه آلب ارسلان است. در دوره صفویان، خصوصاً در دوره سلطنت شاه عباس اول، شهر لنگرود مرکز حوادث مهمی بوده‌است. فرار احمد خان حاکم لاهیجان از لنگرود و دستگیری اعضای خانواده وی توسط کیا فریدون حاکم گیلان و تحویل آن‌ها به شاه عباس، از جمله رویدادهای مهم این دوره شهر است. نادر برای سرکوب تاتارهای شرق مازندران و توسعه تجارت و دستیابی به دریا، لنگرود را برای ایجاد پایگاه دریایی و کارخانه کشتیسازی انتخاب کرد و در توسعه آن کوشید. در زمان قاجار نیز لنگرود مورد توجه قرار گرفت. این شهر، امروزه یکی از مناطق زیبای گردشگری در استان گیلان است.

سرزمین گیلان قبل دوره صفویه به دو منطقه بیه پیش و بیه پس تقسیم می شد که علت این مرزبندی رودخانه سفید رود بوده است. لنگرود و نواحی شرق گیلان با مرکزیت لاهیجان شامل ناحیه بیه پیش می شدند. در  زمان سلطنت فتحعلیشاه قاجار لنگرود جزء یکی از مناطق رانکوه که شرقی ترین ناحیه گیلان بوده قرار گرفت. لنگرود در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار یکی از بلوکهای ولایت گیلان بوده. نام لنگرود اولین بار در سال 519 ق / 1809 م ملاحظه شده است.

در سال 1797 ه . ق سادات کیا به این شهر آمدند و در سال 1012 ه.ق از بندرهای معروف بود بنا به نوشته جهان نما تا صد کشتی در این بندر لنگر می گرفت

لنگرود در زمان سلاطین کیا هم که همزمان صفویه بوده اند بصورت قصبه ای معمور بود و یک محله بنام  راه پشته داشت و بعدها توسعه یافته و شهری بزرگ شد و بعنوان مرکز لنگرود و رودسر و رانکو قلمداد گردید و از سال 1338 ه.ش بصورت شهرستانی مستقل درآمد.

شهر لنگرود در طول جغرافیایی 30 10 50 و عرض جغرافیایی 00 11 37 واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا 5 متر است شهرستان لنگرود در ناحیه شرق گیلان واقع گردیده است و از شمال به دریای خزر از جنوب و غرب به شهرستان لاهیجان و از شرق و جنوب به شهرستان رودسر محدود است. مساحت این شهرستان معادل 2/441 کیلومتر مربع است. لنگرود در دومنطقه جنگلی واقع شده است. برخی مورخان مانند عبالحسین سعیدیان در کتاب «سرزمین و مردم ایران» درباره لنگرود می نویسد« لنگرود از شهرهای استان گیلان و یکی از شهرهای زیبای ایران با پلی آجری با شیب دوچشمه ای و خانه های سفالی است» رودخانه لنگرود 27 متر پهنا دارد پلی آجری و شگفت انگیز با دو طاق برآمده برروی آن دیده می شود که بنام حاجی آقا پرد« پل » معروف است. شاید این نام از نام حاجی آقا بزرگ منجم باشی بر این پل نهاده شده است. به دو دلیل این شهر را لنگرود گفته اند: 1 ) اینکه لنگرود در ابتدا لنگرگاه بوده 2) لنگرود نام رودخانه ای است که از میان شهر می گذرد و به دریا ی خزر می ریزد در گذشته کرجی ها می آمدند و درآن بارگیری می کردند

منبع: آنا

کلیدواژه: گیلان لنگرود نقشه شهرها شهر لنگرود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کودک ربا کمتر از ۲۴ ساعت دریکی از استان‌های همجوار/ اختلاف شخصی دلیل آدم ربایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ سردار عزیزاله ملکی گفت: با گزارش یک مورد آدم ربایی در شهرستان تالش به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ ، کارآگاهان آگاهی شهرستان تالش با حضور در صحنه جرم، موضوع را به صورت ویژه بررسی کردند.

فرمانده انتظامی گیلان از شناسایی هویت فرد کودک ربا با استفاده از روش‌های دقیق و علمی خبر داد و افزود: پلیس آگاهی در ادامه تحقیقات خود موفق به شناسایی مخفیگاه متهم ۳۶ ساله در یکی از استان‌های همجوار شدند و وی را هنگام فرار دستگیر کردند.

وی با اشاره به تحویل مجرم به مرجع قضایی، اضافه کرد: متهم در اعترافات خود انگیزه آدم ربایی را اختلافات شخصی با مادر کودک اعلام کرد.

سردار ملکی گفت: کودک ۱۸ ماهه در سلامت کامل به آغوش خانواده بازگردانده شد.

خبر در حال تکمیل است.

دیگر خبرها

  • اختلافات شخصی عامل ربایش کودک ۱۸ ماهه در تالش
  • کودک ربوده شده از گیلان در خلخال پیدا شد
  • دستگیری کودک ربا کمتر از ۲۴ ساعت دریکی از استان‌های همجوار/ اختلاف شخصی دلیل آدم ربایی
  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • جایگاه قضاوت در نظام اسلامی بسیار رفیع است
  • مصدومیت ۱۰ نفر در واژگونی یک دستگاه مینی‌بوس در آستانه اشرفیه
  • آتش سوزی ۲ واحد تجاری و مسکونی در گیلان
  • حریق یک واحد تجاری و یک واحد مسکونی در ۲ شهرستان گیلان